Windows7 frissítési lehetőség!

2009. október 22. tartja lázban a számítógépes társadalmat. Ezen a napon kezdi meg kiszállítani a Microsoft az OEM partnereknek az új operációs rendszert, a Windows 7-et. Ezt már mindenki kívülről fújja. Aki viszont nem tud várni és most vásárol új operációs rendszert, nem kell majd a W7-et újra megvennie, egyszerűen upgrade-lhet rá. Hogyan?

A Microsoft Windows 7 megjelenése előtt megvásárolt új Microsoft Windows Vista operációs rendszerekhez kis felárért megvásárolható egy bón, amely a W7 megjelenését követően feljogosítja a felhasználót az új operációs rendszerre történő upgrade-re. A bón a Vista Home Premium, Business és az Ultimate verziókhoz kapható, nem igényelhető frissítés a Windows Vista Home Basic, Windows XP Home és XP Professional kiadásokhoz.


A bónok egészen 2010. február 28-áig válthatók majd be, viszont ezután már nem lesznek felhasználhatóak. Szem előtt kell tartani azt is, hogy az upgrade majd csak a teljes operációs rendszer újratelepítésével oldható meg, értelem szerűen a régi operációs rendszer eltávolításával.A bónokért cserébe a Windows 7 telepítő lemezen, postai szállítással igényelhető, amelynek további költsége lesz. Figyelni kell arra is, hogy a bónok csak az új SKU számmal ellátott OEM verziókhoz érvényesek, a régi SKU számú termékekhez nem.


Számítógépgyártónként a bón beváltásának menete, valamint az akcióról az összes lényeges információ a mellékelt PDF dokumentumban megtalálható.

A Windows 7 egy következő nagy mérföldkőhöz érkezett: az RC kiadás véglegesítése után gyártásba kerül. A közelgő október 22-i indulás miatt egy nagyobb sebességfokozatba kell váltani, ezért hamarosan lezárul a RC teszt program.

Még van elég idő arrra, hogy letöltsük a Windows 7 RC változatát, azonban 2009. augusztus 20-án a letöltési lehetőség lezárul. Az installáláshoz szükséges regisztrációs kulcsot még ezután is lehet igényelni a Downloads oldalon.

A Windows 7-ről szerzett tapasztalatokat vagy fejlesztési ötleteket a http://input.microsoft.com weboldalon lehet elmondani a Microsoftnak.

A felvetett kérdésekre szakértők válaszolnak a Windows 7 Forum oldalon, ahol bárki megoszthatja tapasztalatait a Windows 7-tel kapcsolatban. Számos problémára találunk itt megoldásokat.

Az installáláshoz az Installation Instructions oldalon olvashatunk útmutatót.

A fejlesztő csapat blogot vezet, amelyben a legfrissebb hírek is olvashatók: Windows 7 team blog.

Ha azonnal szeretnénk értesülni mined újdonságról és hírről, ami a Windows 7 háza táján történik, akkor iratkozzunk fel a Windows 7 angol nyelvű hírlevelére.
Eznaki on szerda 22 július 2009 - 15:31:20
Hozzászólás kikapcsolva