Levelzési beállítások


Hogyan kell beállítani a levelezést Outlook Expressben?
Mielőtt nekiállunk ellenőrízzuk, hogy rendelkezünk az alábbiak mindegyikével:

•internet kapcsolat
•fiók azonosító (info)
•fiók jelszóEbben a leírásban postafiók azonosítónak az "info"-t fogjuk használni, természetesen e helyett a saját válaszott postafiók azonosítónkat kell használni.Miután elindítottuk az Outlook Express-t az "Eszközök" menüben a "Fiókok"-ra kattintva nézhetjük meg az internet fiókokat. Ebben az ablakban a "Hozzáadás" gombra, majd a "Levelezés.." gombra kattintva hozhatunk létre új fiókot.

Ekkor az "Internet csatakozás Varázsló" indul el.
Először rákérdez a nevünkre. Ez a név bármi lehet, fontos jól kitölteni, mert ez fog megjelenni a kimenő leveleinken. Ha kész vagyunk a "Tovább" gombra kell kattintani, ha valamit elrontottunk használjuk a "Vissza" gombot.
Aztán a levélcímünket kell megadni. Ez fog megjelenni az általunk írt leveleken a küldőnél. Ha elrontjuk nem fognak tudni válaszolni a leveleinkre.A következő lépés a levélkiszolgáló szerverek címének beállítása.
A beérkező levelek kiszolgálója (POP3 szerver): novar.hu

A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP szerver): szintén novar.hu de használhatjuk az internet hozzáférést biztosító szolgáltató SMTP szerverét is pl smtp.enternet.hu (ez minden internet szolgáltatónál más és más)A következő ablakba az azonosítónkat és jelszavunkat kell írni. A jelszó tárolása azt jelenti, hogy a jelszót megjegyzi a gép és nem kell nekünk minden letöltésnél beírni. Viszont ha olyanok is hozzáférnek a számítógéphet, akikben nem bízunk meg teljesen akkor inkább írjuk be minden letöltésnél a jelszót.Ha mindezekkel megvagyunk, akkor az internet fiókok között megjelenik az új, most beállított postaláda. A beállításokkal azonban még nem vagyunk készen. Válasszuk a tulajdonságok gombot és a "Kiszolgálók" fület, majd jelöljük be a "kiszolgáló hitelesítést igényel" opciót. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a levélküldés nem fog működni.Szintén a levélküldésnél lehet fontos, hogy átírjuk az alapértelmezett 25-ös portot 2525-re, mert a legtöbb internetszolgáltató korlátozza a 25-ös portot.Kész vagyunk.
Próbáljuk ki, a "Küldés és fogadás" gombbal, hogy tudunk-e kapcsolódni a szerverhez. A program a kapcsolódás után a postázandó mappából elküldi a leveleket és letölti az érkezett email-eket.